Sådan påvirkes hjernens udvikling af omega-3

Omega-3-fedtsyren DHA er en vigtig byggesten i hjernen. Den unikke struktur i DHA holder hjernecellernes overflade smidig og fleksibel og tillader dermed en god signaloverførsel.

Efter fødslen vokser barnets hjerne meget hurtigt de to første år, men udviklingen fortsætter hele vejen op igennem barne- og ungdomsårene. Den mad, barnet spiser, påvirker processen, og specielt DHA har vist sig at spille en rolle for normal hjerneudvikling.

Når vi spiser fisk og skaldyr eller kosttilskud, der indeholder DHA, øges mængden af fedtsyrer i blodet, og de bliver ført videre op i hjernen.

Under graviditeten opsamles DHA i områder af barnets hjerne, der har betydning for hukommelse, opmærksomhed, planlægning, problemløsning og social adfærd. Særligt i den sidste del af graviditeten, hvor hjernen gennemgår en rivende udvikling, er behovet for DHA stort. Derefter fortsætter DHA-indholdet med at stige op igennem barne- og ungdomsårene.

I en færdigudviklet hjerne er DHA den omega-3-fedtsyre, man finder mest af i den grå hjernemasse. Hele 90 % af omega-3-fedtsyrerne i hjernen består af DHA. Det er dokumenteret, at et indtag på 250 mg DHA dagligt bidrager til at opretholde en normal hjernefunktion.

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er udviklet til at bidrage til barnets normale udvikling og indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA samt vitamin D og E.  Produktet er baseret på en unik og bæredygtig omega-3-kilde fra blæksprutter, som har et særligt højt indhold af den vigtige omega-3-fedtsyre DHA.