Hvorfor er omega-3 vigtigt for barnets syn?

Omega-3-fedtsyren DHA er en vigtig byggesten i øjets nethinde. Nethinden opfanger de billeder, vi ser, og sender signalet videre til hjernen. Nethindens funktion er dermed afgørende for, hvor skarpt vi kan se vores omgivelser.

Omega-3 og synet

Morens indtag af DHA bidrager til en normal udvikling af øjnene hos fostre og spædbørn, der bliver ammet*.

Ammende kvinder anbefales at dække deres behov for de langkædede omega-3-fedtsyrer ved at spise fisk eller tage ekstra tilskud af omega-3-fedtsyrer. Det er veldokumenteret, at et dagligt indtag af 100 mg DHA bidrager til en normal synsudvikling hos børn op til 12 måneder.

Nethinden fortsætter med at udvikle sig i de første leveår, men også senere i livet er indtaget af DHA afgørende for at bevare en normal synsfunktion. I det færdigudviklede øje udgør DHA over 20 % af fedtsyrerne i nethinden. Et indtag på 250 mg DHA dagligt bidrager til at opretholde et normalt syn.

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er udviklet til at bidrage til børns normale udvikling og indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA samt vitamin D og E. Produktet er baseret på en unik og bæredygtig omega-3-kilde fra blæksprutter, som er har et særligt højt indhold af den vigtige omega-3-fedtsyre DHA.

Læs også: Sådan påvirkes hjernens udvikling af omega-3

Læs også: Vidste du dette om omega-3

*Nyttevirkningen opnås ved et dagligt indtag af DHA på 200 mg ud over det anbefalede daglige indtag af omega-3-fedtsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA