Derfor er omega-3 vigtigt for børn i voksealderen

Børn vokser og udvikler sig med lynets hast, og derfor er det vigtigt, at de får de rigtige næringsstoffer, der er nødvendige for, at kroppen skal kunne vokse og udvikle sig normalt.

Børnenes små kroppe er i fuldt beskæftiget med at udvikle sig i barne- og ungdomsårene. Blandt andet sker disse ting:

  • Hjernens vægt kan øges med 5-10 % i løbet af bare et par år.
  • Skarpsynet udvikler sig helt frem til 6-7-årsalderen.
  • Børns skelet er under konstant fornyelse, fordi de i gennemsnit vokser 5-6 cm om året.
  • I løbet af teenageårene fordobles vægten af skelettet.

Hvorfor er omega-3 fedtsyrer DHA så vigtige?

Omega-3-fedtsyren DHA er en fedtsyre, som kroppen kun i meget begrænset omfang selv kan producere, men både nervevæv, hjernen og øjet indeholder fra naturens hånd en stor mængde DHA. Derfor er vi afhængige af at få tilført denne fedtsyre via madvarer, særligt fede fisk.

Hvis du er gravid eller ammer, skal du også sørge for at spise fisk nok eller tage tilskud af omega-3. For allerede imens barnet ligger i mors mave, er det afhængigt af tilførsel af DHA, som bidrager til en normal udvikling af dets hjerne og syn*.

Læs også: Det du bør vide om omega-3

Så meget fisk bør børn spise

I en hektisk hverdag er det ikke altid lige nemt at sikre, at børnene får tilstrækkelige mængder omega-3 gennem den mad, de spiser. Kostrådet fra Helsedirektoratet siger «Spis fisk til middag to til tre gange om ugen. Brug også gerne fisk som pålæg». Det kan være fed fisk til middag mindst én dag om ugen som for eksempel laks, makrel eller ørred. Og man kan variere med mere magre typer som for eksempel torsk, sej og havtaske.

Dette kostråd gælder både for børn og voksne. Men siden det er i barne- og ungdomsårene, at behovet er størst, idet kroppen er i udvikling, skal vi som forældre være ekstra gode til at sørge for, at vores børn får den bedst mulige udvikling.

Læs også: Vi spiser mindre fisk og for lidt D-vitamin

Spiser dit barn nok fisk?

Det er os som forældre, der har overblikket over, hvor meget fisk børnene spiser. Hvis du tænker, at dine børn får for lidt fisk, kan det være en god idé at prøve et omega-3-tilskud, der samtidig indeholder D-vitamin. D-vitamin er særligt vigtigt for os her i Norden om vinteren, når solen ikke er så meget fremme, og hjælper huden med at danne D-vitamin naturligt i kroppen.

Les også: Vitamin D er en nøkkel til kroppens immunforsvar og Vitamin D er viktig for utvikling av barns benbygning

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er udviklet til at bidrage til barnets normale udvikling. I modsætning til andre omega-3-tilskud på markedet er råvaren blæksprutter og ikke fisk. Blæksprutter har et særligt højt indhold af DHA-fedtsyre, og det gør, at hver gelépude indeholder mere omega-3, så børn kun behøver én gelépude om dagen. 

*Nyttevirkningen opnås ved et dagligt indtag af DHA på 200 mg ud over det anbefalede daglige indtag af omega-3-fedtsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA.