D-vitamin er vigtigt for udviklingen af børns knoglestruktur

D-vitamin er nødvendigt for, at børns knoglestruktur kan vokse og udvikles normalt. Børn er i konstant vækst, og mens voksne kun fornyer deres skelet ca. hvert 7. år, går denne proces meget hurtigere hos børn.

For at barnets skelet kan udvikle sig, skal der ske en mineraliseringsproces, hvor kalcium og fosfor bygges ind i skelettet. Barnet får primært tilført kalcium fra mælk og andre mejeriprodukter samt enkelte grønne grøntsager, såsom broccoli og grønkål. Men for at kroppen skal kunne optage kalcium fra maden og bruge det til at udvikle skelettet, skal barnet have et tilstrækkeligt stort indtag af D-vitamin.

D-vitamin

D-vitamin er en af de vitaminer, kroppen selv kan producere. Når sollys skinner på huden, dannes der D-vitamin i huden, men denne produktion er ikke tilstrækkelig til at opretholde det nødvendige niveau af D-vitamin i kroppen. Især ikke i vinterhalvåret, hvor vi kun får meget lidt sollys. Derfor er det vigtigt, at børn får tilført nok D-vitamin via maden. Fed fisk som laks, ørred, makrel og sild er gode kilder til D-vitamin.

 

Kostundersøgelser viser, at hverken børn, unge eller voksne i Norge spiser så meget fisk, som myndighederne anbefaler. I alle disse alderskategorier er der også påvist grupper, der har utilstrækkelige mængder af D-vitamin i kroppen. Myndighederne i Norge anbefaler, at alle børn får et tilskud af D-vitamin, især i vinterhalvåret, hvor der kun er meget lidt sollys, og vi ikke producerer nok D-vitamin i huden. (Kilde: Matportalen)

Læs også: Vi spiser mindre fisk og for lidt D-vitamin

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 indeholder omega-3-fedtsyrerne DHA og EPA samt vitamin D og E. Produktet er det eneste omega-3-tilskud på markedet, der indeholder både blæksprutteolie og E-vitamin. Én enkelt gelépude er nok, og den dækker behovet for en fuld dagsdosis af den essentielle fedtsyre DHA, der har en dokumenteret effekt på hjerne- syns- og hjertefunktionen.